Към съдържанието




Снимка

Италианки 1923?


68 replies to this topic

#41 ivobg

ivobg
 • Напреднали
 • 120 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Sofia
 • Interests:Българска нумизматика

Публикувано 28 февруари 2019 - 02:50

ето снимки на въпросните 1923 година които купих от колегата edin. Виж ги добре и искам да качиш твоите които имаш да ги сравниме, че ми стана и на мен интересно за тез италианки. Познавах го бай Кольо лека му пръст, но както от него така и от сина му за италианки на 1923 година не бях чувал. Относно книгата на г-н Цветанов която толкова хвалиш и вярваш на нея както и други форумджии също, ще Ви кажа, че много от нещата там не са баш както трябва. Първо снимките на всичките Княжески и Царски монети поместени в книгата са минали през  photoshop, всички до една! Второ, там има много написани и показани неща които не са баш истина и са леко фалшименто....само да вмъкна към колегата ivaningbg, който беше написал преди време за един много висок българин с американски паспор и неговия разпространител от София, че високия американец беше много близък и с Николай Жерев и много от нещата в книгата на Цветанов идват именно от Щатите и му ги наби човека който ти е казал уж на ухо за тез италианки, жалко, че вече не е сред живите. Yahoo, ти си начетен човек виждам го от стила ти на писане, който много прилича на един "бивш" пиша го в кавички защото май май си пише още тук във форума наш колега au58, който си познавал или пък сте братя или пък сте един и същи човек .... не зная та както и да е, ти го хвалеше, че имал всичко...та там нямаше ли 1912 година оригинални, та молиш Ванката от Германия да ходи специално до трезора да ти вади оригинална 1912 година. ford_perfect, моля те не се заяждай с ivaningbg и го остави на спокойствие да понапише малко за 1923 година, че верно ми стана интересно. Нищо лично към колегата edin, купих ги от него и ако ще италианки, мексиканки, виетнамки да са на мен си ми харесват :) 

Та следя с интерес какви глупости ще прочета още, че гледам и до Карл Маркс сте стигнали :) :) :)

Прикачени файлове


 • edin likes this

#42 ivaningbg

ivaningbg
 • Напреднали
 • 204 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 28 февруари 2019 - 03:22

Ивчо, Да ни просветиш, какво разбираш под "наби"? И как ще докажеш,че всичко в книгата е фотошоп? Ти ли си го оформял? А по отношение на "глупостите" които визираш, освен своите не виждам, кои можеш да прочетеш. Все пак между двама ни има 2 вагона с книги разлика,нали?


Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.


#43 monopola

monopola
 • Напреднали
 • 115 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:София

Публикувано 28 февруари 2019 - 03:35

Оф, наистина прекаляваш човек. Много ясно, че е фотошоп, как въобще мислиш, че се прави предпечат? Двама от авторите са ми точно до офиса, искаш ли някаква клетвена декларация да помоля да дадат. 

Наистина е време да спреш, дори не е смешно вече.....


 • edin likes this

#44 Yahoo

Yahoo
 • Напреднали
 • 562 Мнения:

Публикувано 28 февруари 2019 - 03:35

ето снимки на въпросните 1923 година които купих от колегата edin. Виж ги добре и искам да качиш твоите които имаш да ги сравниме, че ми стана и на мен интересно за тез италианки. Познавах го бай Кольо лека му пръст, но както от него така и от сина му за италианки на 1923 година не бях чувал. Относно книгата на г-н Цветанов която толкова хвалиш и вярваш на нея както и други форумджии също, ще Ви кажа, че много от нещата там не са баш както трябва. Първо снимките на всичките Княжески и Царски монети поместени в книгата са минали през photoshop, всички до една! Второ, там има много написани и показани неща които не са баш истина и са леко фалшименто....само да вмъкна към колегата ivaningbg, който беше написал преди време за един много висок българин с американски паспор и неговия разпространител от София, че високия американец беше много близък и с Николай Жерев и много от нещата в книгата на Цветанов идват именно от Щатите и му ги наби човека който ти е казал уж на ухо за тез италианки, жалко, че вече не е сред живите. Yahoo, ти си начетен човек виждам го от стила ти на писане, който много прилича на един "бивш" пиша го в кавички защото май май си пише още тук във форума наш колега au58, който си познавал или пък сте братя или пък сте един и същи човек .... не зная та както и да е, ти го хвалеше, че имал всичко...та там нямаше ли 1912 година оригинални, та молиш Ванката от Германия да ходи специално до трезора да ти вади оригинална 1912 година. ford_perfect, моля те не се заяждай с ivaningbg и го остави на спокойствие да понапише малко за 1923 година, че верно ми стана интересно. Нищо лично към колегата edin, купих ги от него и ако ще италианки, мексиканки, виетнамки да са на мен си ми харесват :)
Та следя с интерес какви глупости ще прочета още, че гледам и до Карл Маркс сте стигнали :) :) :)


Да, познавам au58, но не сме братя, даже и роднини не сме, но сме приятели, само че той няма желание да се занимава с вас по форумите или да си показва монетите.

Аз за съжаление нямам нито оригинал, нито рестрайк от 1912, затова вие ги покажете.

#45 ivobg

ivobg
 • Напреднали
 • 120 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Sofia
 • Interests:Българска нумизматика

Публикувано 28 февруари 2019 - 03:40

Ивчо, Да ни просветиш, какво разбираш под "наби"? И как ще докажеш,че всичко в книгата е фотошоп? Ти ли си го оформял? А по отношение на "глупостите" които визираш, освен своите не виждам, кои можеш да прочетеш. Все пак между двама ни има 2 вагона с книги разлика,нали?

 

Ванка, като си дойдеш пак в България, ще се видим, ще седнем и ще ти покажа къде е играл фотошопа. Второ, ти явно и книгата на г-н Цветанов и 2-та вагона книги разлика всичко си чел между редовете и не си вникнал в самата материя. За "наби", човека вече не е сред живите и за мъртвите само добро, та нека тази информация си я знам само аз и още няколко човека които са в час с цялата работа. Ванка, ще се радвам да се видим като дойдеш и ще поприказваме и обсъдим нещата свързани с българската нумизматика. Последно да добавя, за италианки 1923 съм чувал да се споменават в една статия на вестник Труд 2004 година и в списание "8", мисля че Костадин беше писал за тях, но ще те излъжа, ама все пак ти знаеш повече от нас и ще се радвам да споделиш повече за тях ;)



#46 ivaningbg

ivaningbg
 • Напреднали
 • 204 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 28 февруари 2019 - 04:14

Монополчето нещо много изнервено ми се вижда, не му било смешно вече...На мен през цялото време не ми е смешно да ме обвиняват в това,че съм се криел зад паметта на един човек, когото уважавах, с когото съм говорил и слушал внимателно преди години. За съжаление хич не е смешно, но аз нямам вина,че цитирам думите на някого,който не е вече между нас. По тази логика да цитираме само живите, а?

Адаш, разбира се,че като си дойда с удоволствие ще се видим в София и поговорим за какво ли не, но реферат за монетите от 1923г. не смятам да пиша. Нито съм доносник, нито писател, нито журналист. Имам си достатъчно интересна професия, която ми позволява и да отделям средства и за хобито си.


Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.


#47 Ivanov

Ivanov
 • Напреднали
 • 477 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Варна

Публикувано 01 март 2019 - 09:18

Позволете ми и аз да се включа в темата. Не бих коментирал личността на Иван Георгиев-Германеца. Некомпетентността, самоувереността и злобата му са ясни за всички, но проблемът си е негов. Проблем е за форума обаче, че гледа с насмешка на всички и иска да насажда някакви абсурдни глупости уж "цитирани" от някого, който видите ли, вече е покойник.  Не смятам да се занимавам повече с тази "личност", изявяваща се във форума, наистина е под нивото ми на уважаващ себе си човек, чисто поради добронамереността ми към всички.

 

Познавам Николай Жерев от 1995 г. лично и  с него съм свършил много работа, продал съм и съм купил едни от най-хубавите си монети от него. Като например 5 лв. 1894 мс 63, 100 лева 1894 мс 61, 20 лева 1894 мс 62 и т.н. и т.н. Човекът беше всеизвестен фалерист, нумизмат и бонист в цяла Европа. Профилът му беше предимно търговия, беше честен и коректен партньор, но като всеки търговец и спекулант. Това какво е говорил някому, за да си продаде стоката е част от чара му, а и похват в работата му. 

 

Относно мита за италианките, искам да кажа следното. В началото на новото хилядолетие небезизвестният столичен нумизмат Антон Йорданов- Тони Българията, пусна слуха, че 50 стотинки 1916 едър зрънчест кръг са фалшиви и са нови италиански копия. Целта му беше една единствена да дискредитира монетите и да ги купи евтино, защото те не са фалшиви, а са истински, както на всички е известно, но той упорито твърдеше, че са такива с цел заблуда на противника. По-наивните и начинаещите столични нумизмати му се връзваха и продаваха тази монета до около 2008-9 на скромната сума 35-45 лв. През 2010 Данчо Кюстендилеца търговец на злато, бижута и часовници намери своите прословути фишеци с монетите от 1916 г., отново едър зрънчест кръг, тогава повече хора започнаха да твърдят, че са италиански ментета, за да му ги купят евтино. Аз купих няколко от него - най-добрите според мен, които сега са ми в колекцията и са 63 и една 64 - ка.

Относно забележката на Иванингбг за различен цвят на монетите, то цветът зависи от това къде как е съхранявана монетата и контакт с какви химикали е имала през годините, и била ли е чистена, по какъв начин и кога. Монети от един вид, но с различен цвят, не са съвършено различно сечени такива и е смешно да се твърди за разлики в монетите само по цвета им.


 • bcbgboy13 likes this

#48 roca

roca

  Начинаещ Нумизмат

 • Root Admin
 • 8146 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Стара Загора

Публикувано 01 март 2019 - 10:16

Странно...уж помолих за градивна комуникация, а цялостно има 2-3 целенасочени поста. Благодаря на Ivanov и Ivobg!

Монетите на edin са си много добри и ако Царство ме вълнуваше като колекция, и аз бих ги купил, цената си беше много добра според мен!

Au58 ни липсва (или поне на мен) като компетентни мнения! И НЕ, с Yahoo не са един човек, който не може да спи от това, може да е спокоен :)

За съжаление от ivaningbg не получихме никаква по-насочваща информация! Разбрах единствено от че разликата е в цвета, което не на 100, а на 1000100% няма как да се търси от снимка за продажба...не сме на аукцион, дръжте се малко по-земно! Между другото има аукциони който обработват снимките си с photoshop. :)

И ДА, едно печатно издание задължително минава обработка...дали е продукт на Adobe или друг и как се нарича, все тая...не са снимките на Бай Пенчо докато вечеря на масата.. Как можете сериозно да съдите за цвета от книгата? Айде да се приземим от кораба майка, и да започваме да мислим "трезво"

 

Ще оставя темата отворена, засега, макар аз да не виждам какво може да даде тя като развитие, освен безсмислени спорове.

П.С. Карл Маркс в 5 мнения, даже няма да го коментирам. По-добре употребявайте малко качествен алкохол. Наздраве!


 • edin likes this
*********************************

#49 ford_perfekt

ford_perfekt
 • Напреднали
 • 1016 Мнения:

Публикувано 02 март 2019 - 06:31

Проблемът не е там, че "Германеца" изказа мнение, а в начина, по който го направи. Влезе остро и с бутоните на уважаван форумец. А можеше всичко да е друго яче: "Абе пичове, чувал съм едикаквоси... едикойси ми каза това... дайте да сравним... да погледнем.... и т.н, и т.н..." Ето, Иванов също казва в темата информация, която не може да бъде документално доказана, но не ни набива колко сме прости и тъпи. В крайна сметка въпросът опря до възпитание, а не до компетентност.
Лафовете за елечета и села, ниЗки нива, вагони с книги и аз ги отдавам на отчайващата липса на качествен алкохол! :D
 • edin likes this

#50 Левъ

Левъ
 • Напреднали
 • 186 Мнения:
 • Gender:Male
 • Interests:Български монети от 1880 до днес

Публикувано 02 март 2019 - 08:59

Друг проблем е, че напоследък рядко се говори за нумизматиката, поради което и аз изключително рядко се включвам в "дискусиите". Предимно заяждане, обиди, мерене на ......*, простотии безброй. Жалко!
Колко хубаво би било ако просто си говорим за монети ...
 • nex.oc likes this

#51 nex.oc

nex.oc
 • Напреднали
 • 475 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:по света и у нас
 • Interests:всякакви

Публикувано 06 март 2019 - 12:07

явно всички сме познавали бай Кольо (лека му пръст) и повечето от нас имат книгата (това не е каталог или некерман, щото няма цени) с негов автограф. но явно, не всички са я чели, ами май само са разглеждали цветните картинки щото е по-лесно. дали има донасечки на 23-та или не, това не знам. но не очаквайте в това сериозно издание да се публикуват слухове било то и верни. щом като няма нищо черно на бяло и най-голямата истина е слух. книгата не е вестник шок!
друг е въпроса какво да разбираме от едно изречение (цитирам по памет и незнам кой конкретно му е бил автора в книгата):
че монетите от 1923-та са от кофти метал (сплав) и лесно са се повреждали, затова е трудно да се намери такава в качество. и сега ви питам, защо някой ще пише такова нещо щом грейдвани мс-ки се търгуват спокойно за по 150€??
това трудна монета ли е според вас? или човекът писал този пасаж в книгата явно нищо не разбира или е гонил користни цели?
 • edin likes this

#52 ivaningbg

ivaningbg
 • Напреднали
 • 204 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 06 март 2019 - 12:47

Проблемът не е там, че "Германеца" изказа мнение, а в начина, по който го направи. Влезе остро и с бутоните на уважаван форумец. А можеше всичко да е друго яче: "Абе пичове, чувал съм едикаквоси... едикойси ми каза това... дайте да сравним... да погледнем.... и т.н, и т.н..." Ето, Иванов също казва в темата информация, която не може да бъде документално доказана, но не ни набива колко сме прости и тъпи. В крайна сметка въпросът опря до възпитание, а не до компетентност.
Лафовете за елечета и села, ниЗки нива, вагони с книги и аз ги отдавам на отчайващата липса на качествен алкохол! :D

 

Аз лично изказах мнение по един въпрос, базиран на информация от човек,когото съм чул и който за съжаление не е между нас вече и когото уважавах. Това, че не е между нас, не значи че не мога да го цитирам - все едно да не мога да рецитирам Ботев или Вапцаров. Някой си измисли,че аз едва ли не трябва да правя реферат тук и че съм говорил поради нежеланието ми "глупости". Бил съм "влязъл с бутонките" на форумец тук - може би, но защо не проверите, поради каква причина? Ще Ви кажа, колеги, вижте Иванов какво беше писал преди това. Освен това трябваше да се обеснявам, че нямам сестра (бил съм чул от една жена или баба на пазара" на "няколко ракии") и тем подобни. Освен това думата"пичове" не използвам в речника си и да "еди си кой си ми каза това". Освен това Иво Андонов понаписа някои неща,че е също на моето мнение, а и да не говорим,че през 1988 -89 година, когато започвах да събирам аз нашите монети почти нищо не се предлагаше от 1923г, това което го имаше беше в адски лошо състояние и изведнъж след 90-те години се появиха масово. Бих могъл да предположа, че участта на монетите от 1888 година е същата. 

Що се отнася до "липсата на качествен алкохол" то там ще се наложи да се повторя от един мой предходен пост, че не употребявам алкохол и да си послужа пак с цитата на Карл Маркс. А що се отнася до "отчайваяата липса" се сещам и за поговорката за гладната кокошка и просото. Нека фордчето си мисли,че съм влязъл с бутоните, а той е хрисим. Аз данък "форум" и "обществено мнение" не плащам.  

Тези колеги, на които им е приятно да си комуникират с мен са винаги добре дошли, дори и Панайотов (опс, пардон: Иванов), за когото съм " под нивото" му "уважаващ себе си", но уви не уважаван от много хора "добронамерен" човек. Не знам дали не е по-правилно да сложа и кавички на думата човек,за търгаш използващ само два един и същи аргументи: "какво толкова мислим, да не купуваме апартаменти" и монетите му (не коментирам качеството им) са "брилянтни"...без да знае,що е то брилянт и какво е необходимо на един диамант да стане брилянт. 

Не ме разбирайте погрешно и аз като всеки от Вас бих искал да участвам в този форум пълноценно, но нека си имаме взаимното уважение. Както и преди съм писал, бих се извинил всекиму, ако и разбира се и ответната страна е готова на същото. 


Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.


#53 Ivanov

Ivanov
 • Напреднали
 • 477 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Варна

Публикувано 06 март 2019 - 01:39

Иване, никога не е късно човек да стане за резил... Само това искам да ти кажа и да спра комуникацията си с теб. Поздрави на всички!
 • edin likes this

#54 edin

edin

  edin

 • Напреднали
 • 1026 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 06 март 2019 - 02:00

 а и да не говорим,че през 1988 -89 година, когато започвах да събирам аз нашите монети почти нищо не се предлагаше от 1923г, това което го имаше беше в адски лошо състояние и изведнъж след 90-те години се появиха масово.

Позволи ми да не се съглася с това твое мнение !

 

Това, че ти не си имал достъп до качествени 1 и 2 лв 1923 година преди 1988-89г не означава, че другите сме нямали. Моите 1 и 2 лв 1923, / когато събирах 3-то бълг.царство/ бяха в отлично качество и имах 2 комплекта, с които се сдобих още 1973 година. Имаше и голямо количество в лошо качество, но примерно 20% от всичко предлагано от 1923 година си беше в отлично качество.

Тогава  още като  ученик имах възможност да си направя за около 2-3 години доста добра в качествено отношение почти пълна колекция /без златните и 1916/ - хората не ценяха българските монети, цените бяха такива, че и хора със скромни доходи си позволяваха добри колекции.  

Така, че за сега това от мен, а продължавам да чакам доказателствата ти за "италианския" произход на 1923. :unsure:


 • bcbgboy13 likes this

#55 ivaningbg

ivaningbg
 • Напреднали
 • 204 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 06 март 2019 - 02:21

Позволи ми да не се съглася с това твое мнение !

 

Това, че ти не си имал достъп до качествени 1 и 2 лв 1923 година преди 1988-89г не означава, че другите сме нямали. Моите 1 и 2 лв 1923, / когато събирах 3-то бълг.царство/ бяха в отлично качество и имах 2 комплекта, с които се сдобих още 1973 година. Имаше и голямо количество в лошо качество, но примерно 20% от всичко предлагано от 1923 година си беше в отлично качество.

Тогава  още като  ученик имах възможност да си направя за около 2-3 години доста добра в качествено отношение почти пълна колекция /без златните и 1916/ - хората не ценяха българските монети, цените бяха такива, че и хора със скромни доходи си позволяваха добри колекции.  

Така, че за сега това от мен, а продължавам да чакам доказателствата ти за "италианския" произход на 1923. :unsure:

Имал си късмет намерил си ги. В Бургас по мое време ги нямаше. Видях ги само у един доктор в колекцията,който също ги е намерил много рано като теб. Аз не писах,че въобще ги нямаше, а че бяха много трудни.

Монетите моите съм ги извадил, само чакам да пекне малко слънце тук,че да ги снимам както Иво е снимал неговите с много светлина. А какво ще дочакаш...най-много да изфилософстваш като Панайотов преди теб...щото на него друго не му е останало виждам. Със заучените средношколски фрази ала "Не било никога късно да станеш за резил" не мисля, че е прокопсал.


Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.


#56 ivaningbg

ivaningbg
 • Напреднали
 • 204 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 06 март 2019 - 02:23

Иване, никога не е късно човек да стане за резил... Само това искам да ти кажа и да спра комуникацията си с теб. Поздрави на всички!

Панайотов, ако ти си мислиш, че боб хвърлям за теб, горчиво се лъжеш. Много са ти евтинки номерата, ама не посмя да ми звъннеш пак по телефона и да се обесняваш, но предпочиташ да занимаваш хората със собсвтените си комплекси.


Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.


#57 ford_perfekt

ford_perfekt
 • Напреднали
 • 1016 Мнения:

Публикувано 06 март 2019 - 09:44

.

#58 roca

roca

  Начинаещ Нумизмат

 • Root Admin
 • 8146 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Стара Загора

Публикувано 06 март 2019 - 10:00

Аз лично изказах мнение по един въпрос, базиран на информация от човек,когото съм чул и който за съжаление не е между нас вече и когото уважавах. Това, че не е между нас, не значи че не мога да го цитирам - все едно да не мога да рецитирам Ботев или Вапцаров. Някой си измисли,че аз едва ли не трябва да правя реферат тук и че съм говорил поради нежеланието ми "глупости". Бил съм "влязъл с бутонките" на форумец тук - може би, но защо не проверите, поради каква причина? Ще Ви кажа, колеги, вижте Иванов какво беше писал преди това. Освен това трябваше да се обеснявам, че нямам сестра (бил съм чул от една жена или баба на пазара" на "няколко ракии") и тем подобни. Освен това думата"пичове" не използвам в речника си и да "еди си кой си ми каза това". Освен това Иво Андонов понаписа някои неща,че е също на моето мнение, а и да не говорим,че през 1988 -89 година, когато започвах да събирам аз нашите монети почти нищо не се предлагаше от 1923г, това което го имаше беше в адски лошо състояние и изведнъж след 90-те години се появиха масово. Бих могъл да предположа, че участта на монетите от 1888 година е същата. 

Що се отнася до "липсата на качествен алкохол" то там ще се наложи да се повторя от един мой предходен пост, че не употребявам алкохол и да си послужа пак с цитата на Карл Маркс. А що се отнася до "отчайваяата липса" се сещам и за поговорката за гладната кокошка и просото. Нека фордчето си мисли,че съм влязъл с бутоните, а той е хрисим. Аз данък "форум" и "обществено мнение" не плащам.  

Тези колеги, на които им е приятно да си комуникират с мен са винаги добре дошли, дори и Панайотов (опс, пардон: Иванов), за когото съм " под нивото" му "уважаващ себе си", но уви не уважаван от много хора "добронамерен" човек. Не знам дали не е по-правилно да сложа и кавички на думата човек,за търгаш използващ само два един и същи аргументи: "какво толкова мислим, да не купуваме апартаменти" и монетите му (не коментирам качеството им) са "брилянтни"...без да знае,що е то брилянт и какво е необходимо на един диамант да стане брилянт. 

Не ме разбирайте погрешно и аз като всеки от Вас бих искал да участвам в този форум пълноценно, но нека си имаме взаимното уважение. Както и преди съм писал, бих се извинил всекиму, ако и разбира се и ответната страна е готова на същото. 

 

Основният проблем е всъщност изказа, нищо друго!

И наистина най-мразя да си губя времето да вадя цитати, на нещо което някой е казал, ама айде, мисля да е за последен път. поне към твоите реплики

Значи горе хем пише че едва ли не ние те "караме", да ни правиш реферат, хем репликите от другата тема са:

 

"това не са оригинали на монетите ни от 1923. Това са така наречените "Италианки". Истинските изглеждат дори  и от пръв поглед различно. Но пък за тия пари би трябвало да имая винаги клиенти,които сега започват или не искат да се обвържат с високи цени към момента и ще запълнят дупка."

"МОга разбира се, ще видите разликата веднага в материала и цвета. Само трябва да отида да ги извадя от трезора на банката."

 

С което ти реално сам си натресе желанието да ни правиш реферат и показно!

Отделно, че както разбрахме изявленията за това, че нещо е фалшиво, звучащо много сигурно се оказа, че виси във въздуха като аероплан...и напът е да пада като аероплан, понеже "на мен ми се струва че цвета на снимката е друг и от това заключваме че гарантирано това е друг материал и че вече са ментета". Даже намесваме и "спектралният анализ" по снимка....

 

Няма проблем за цитирането Жерев. Проблем има, че от цитирането към доводите няма доказателствена част и това в случая уронва и репутацията на човек. Само за сравнение да речем следното, че да го асимилираме по-лесно. Ако примерно бай Ставри е казал през 1970, че е видял Иван да пие водка, (което приемаме, че вероятно е да е истина) и аз кажа че бай Ставри ми го е казал, и от това следва че Иван е алкохолик, а реално става въпрос за друг Иван...или става въпрос за единичен случай от 1970. И аз сядам да пиша как Иван е алкохолик....дали е много коректно, без доказателства?? И теб, ако си същият Иван, хубаво ли ще ти е? После аз мога да твърдя, че е сигурно, щото имам твоя снимка от 1970 и от това много ясно си личи че си алкохолик...от снимката, щото имало чаша... После пък мода да твърдя, че аз реално нямам намерение да доказвам че Иван е алкохолик, ама понеже бай Ставри е кръчмар и е доверен източник със супер опит и т.н. Може да стане като пиеска за театъра даже..

 

Та ето така звучеше и твоята "провокация", но с други имена, предмети и прочие. Използвах умишлено примера за алкохола.

 

Дразгите с Иванов/Панайотов физически не ме касаят...релевантно ако продължавате, най-вероятно е да ви позамръзя за малко, както имахме друг подобен случай, и цялостно се вижда че това дава някакъв резултат за спиране на дразгите, тъй като физически Форумът не длъжен да чете личностни нападки или други мелодрами, който не са и обвързани с тематиката на форума.  А и виждам че в случая са и двустранни!

 


*********************************

#59 Ivanov

Ivanov
 • Напреднали
 • 477 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Варна

Публикувано 06 март 2019 - 10:19

Рока, блокирай ме, ако искаш, щом това ще реши проблема. Аз нямам дразги с никого, само да знаете.

#60 roca

roca

  Начинаещ Нумизмат

 • Root Admin
 • 8146 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Стара Загора

Публикувано 06 март 2019 - 11:05

Рока, блокирай ме, ако искаш, щом това ще реши проблема. Аз нямам дразги с никого, само да знаете.

Не, не мисля че това ще реши нещо, а и идеята не е да ви блокирам набързо...и да си създавам някакво тоталитарно празно форумче :D

Казвам единствено, че понякога си разменяте по-остри реплики. Засега не е проблем, стига да не се пренасят в обиди :)


*********************************



Нов Отговор



  


0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни