Към съдържанието

Снимка

Разпознаване на Монети?!

8 отговора на тази тема

#1 Christie

Christie
  • Потребители
  • 2 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 02:48

Здравейте!Нова съм в тази насока но вкъщи имам две монети,които са ми дадени още в детството от колекционер по това време и тъй като днес ги намерих се сетих,че никога не съм се замисляла дали имат някаква стойност и дори какви са изобщо.До сега не съм се интересувала от монети и колекционерство и хич ме няма в тези работи.Та въпроса ми е след като видите снимките,ако някои случайно ги разпознае да ми каже от коя година са горе долу и дали имат някаква стойност :) Благодаря ви предварително и се извинявам,ако съм сбъркала раздела ;]

Ето първата:

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Ето втората:

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Иначе имам и други не толкова стари ако някоя от тях също има стойност ще ви помоля да ми кажете и цените как вървят ;)

Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

#2 roca

roca

Начинаещ Нумизмат

• Root Admin
  • 9050 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 03:04

Е не темата си е на място за първите две. Но не мисля да я местя заради другите :)
Принципно нито една от 5-те няма стойност повече от левче. Което не значи че петте струват общо 5 лева (всъшност по-малко) но пази си ги, Така ще запазиш и спомен за човека който ти ги е дал.
1. е Византийска монетка, като определението е "анонимен Фолис клас А2" а годините на отсичане са около 976-1028 или нещо такова. Изглежад старичка нали? за съжаление качеството е много кофти затова и няма как да струва повече...
Другите след малко

#3 roca

roca

Начинаещ Нумизмат

• Root Admin
  • 9050 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 03:18

2- e Римска монетка. най-вероятно Констанций 2-ри 348-360 или нещо такова. Още по отдавна. И при нея обаче качеството не подлежи на критика...просто ще е прекалено много :)
Другите са съвременни и не струват почти нищо, но това е реалноста ;)
Поздрави

#4 Christie

Christie
  • Потребители
  • 2 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 04:53

Аха.Roca благодаря ти много..леле доста са старички и да смятам да си ги задържа за спомен ;] Радвам се че поне разкрих за себе си от кое време са,защото наистина ми беше интересно :) ;)

#5 avrelian

avrelian
  • Потребители
  • 81 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 07:17

Е не темата си е на място за първите две. Но не мисля да я местя заради другите :lol:
Принципно нито една от 5-те няма стойност повече от левче. Което не значи че петте струват общо 5 лева (всъшност по-малко) но пази си ги, Така ще запазиш и спомен за човека който ти ги е дал.
1. е Византийска монетка, като определението е "анонимен Фолис клас А2" а годините на отсичане са около 976-1028 или нещо такова. Изглежад старичка нали? за съжаление качеството е много кофти затова и няма как да струва повече...
Другите след малко

Ако това оръбено коце струва 1-ЛЕВ, то аз много съм се прекарал-давал съм къде по добри за 40 ст.Кой ги копува на левче? :lol:

#6 хипар

хипар
  • Напреднали
  • 279 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 07:27

Ако това оръбено коце струва 1-ЛЕВ, то аз много съм се прекарал-давал съм къде по добри за 40 ст.Кой ги копува на левче?

не си само ти взимат ги начинаещите колекционери ии някой който вобще си няма понятие от нумизматика и му кажеш някакво произволна цена

#7 roca

roca

Начинаещ Нумизмат

• Root Admin
  • 9050 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 07:45

не си само ти взимат ги начинаещите колекционери ии някой който вобще си няма понятие от нумизматика и му кажеш някакво произволна цена

Така е. + това искам avrelianчо да ми покаже каде съм написал че струва един лев!
"няма стойност повече от левче"
и 0.01 лв и 0.99 лв са не повече от левче. Всеки може да си хареса цената която му допадне като число.
Кой и кога се бил прекарал, също не е моя тема

#8 хипар

хипар
  • Напреднали
  • 279 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 07:52

Така е. + това искам avrelianчо да ми покаже каде съм написал че струва един лев!
"няма стойност повече от левче"
и 0.01 лв и 0.99 лв са не повече от левче. Всеки може да си хареса цената която му допадне като число.
Кой и кога се бил прекарал, също не е моя тема

впрочем преди малко в аукциона видях точно такава борисовка само че УНК която беше достигнала до 15лв и все пак рядко се случва да има мераклии да дават толкова пари за тез манети

#9 roca

roca

Начинаещ Нумизмат

• Root Admin
  • 9050 Мнения:

Публикувано 13 април 2010 - 07:58

впрочем преди малко в аукциона видях точно такава борисовка само че УНК която беше достигнала до 15лв и все пак рядко се случва да има мераклии да дават толкова пари за тез манети

О то там вече има такива измишлютини че не ми се приказва. Някви затрити неща се обявяват за минтове, отлични и т.н.....то си личи че продавача или някой дребен тарикат или вчерашен аматьор. Малко са нещата заслужаващи парите си

Нов Отговор

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни