Към съдържанието

Снимка

Сечена монета в много лошо състояние

7 отговора на тази тема

#1 kpetrov

kpetrov
  • Потребители
  • 6 Мнения:

Публикувано 25 декември 2017 - 01:07

Здравейте, не е моя монетата но обещах да потърся информация.

Състоянието е много лошо, от едната страна се вижда една голяма буква М - това е най-запазеното от монетата, а от другата доколкото я гледах, е имало изображение на царица според мен, от което са останали само някакви точки колкото да предположа това.

Ето една снимка, която не стана много добре.

EyopfPe.jpg

Мисля, че трябва да е сечена по времето на българските царства, но това е предположение, отправната точка е буква М, някой знае ли за такава сечена монета?

И въобще би ли могла да се реставрира, и да струва нещо? Мисля, че е медна.

#2 Ford Prefect

Ford Prefect
  • Напреднали
  • 1285 Мнения:

Публикувано 25 декември 2017 - 01:30

40 нумии, вероятно Юстиниан. Византия. Но нека специалистите да се произнесат.

#3 roca

roca

Начинаещ Нумизмат

• Root Admin
  • 9068 Мнения:

Публикувано 25 декември 2017 - 03:39

40 нумии на Юстиниан I 527-565...далеч и от българските царства, и от царицата, и от реставрацията...

Няма какво повече да се направи за нея. Тка или иначе банална монета от 6-ти век, имитирана в огромни много милионни тиражи в над 40 монетни двора...тук обаче даже не се вижда кой е той. Най-вероятно костантинопол

#4 vvarbanov

vvarbanov
  • Напреднали
  • 548 Мнения:
  • Interests:Антични монети

Публикувано 26 декември 2017 - 01:41

Има ли снимка на аверса?Само по тази снимка не мога да определя монетата.Този фолис ме затруднява, по какво се познава, че е на Юстиниан I?

#5 roca

roca

Начинаещ Нумизмат

• Root Admin
  • 9068 Мнения:

Публикувано 26 декември 2017 - 02:23

по това че е най-масовият фолис от 6-7 век

Всъщност има ли значение като е шайба дали е Юстин или Юстиниан....или некой друг?

• vvarbanov харесва това

#6 kpetrov

kpetrov
  • Потребители
  • 6 Мнения:

Публикувано 26 декември 2017 - 08:41

След като казахте, мисля че наистина ще е 40 нумии, защото М се вижда много ясно.

И за 1 друга искам да попитам да не пускам нова тема, руска е или българска, мисля че руска, сигурно и тя не струва нищо, но да питам.

Полузапазена е, не е сечена, пише Александър император II мисля - месинг пендар, двукрилият им орел и лика на императора.

#7 vvarbanov

vvarbanov
  • Напреднали
  • 548 Мнения:
  • Interests:Антични монети

Публикувано 26 декември 2017 - 12:13

по това че е най-масовият фолис от 6-7 век

Всъщност има ли значение като е шайба дали е Юстин или Юстиниан....или некой друг?

Няма значение, разбира се.

#8 roca

roca

Начинаещ Нумизмат

• Root Admin
  • 9068 Мнения:

Публикувано 26 декември 2017 - 10:10

След като казахте, мисля че наистина ще е 40 нумии, защото М се вижда много ясно.

И за 1 друга искам да попитам да не пускам нова тема, руска е или българска, мисля че руска, сигурно и тя не струва нищо, но да питам.

Полузапазена е, не е сечена, пише Александър император II мисля - месинг пендар, двукрилият им орел и лика на императора.

Пак СНИМКИ...ама с големи букви. Тука боба помогна! Снимките не ги искаме за да си ги пазим в архива, а за да не гадаем.

Не е монета, и е българско. Обикновен месингов пендар за носия. В него няма нищо руско, и няма нищо ценно. От началото на 20-ти век.

Ползват се със сувенирен характер :)

Нов Отговор

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни