Към съдържанието


Снимка

боклука във форума или вместо довиждане


7 отговора на тази тема

#1 monopola

monopola
 • Напреднали
 • 120 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:София

Публикувано 11 февруари 2019 - 10:17

Изтекъл ми е бана. Не помня да съм бил банван във форума, май ми е за пръв път, просто гледам да спазвам правилата. 

 

Смятам, че беше нечестен моя бан, най-малкото защото е в резулат на поведението на обичайния форумен боклук, а не е като да бях нарушил правилата по какъвто и да е начин преди това. Но това е решение на Roca и правилно или лошо го приемам. 

 

А ситуацията е ужасно безумна - пиша аз абсолютно неконфликтен пост, в който няма даже и сянка за нападка към някой или въобще каквато и да е форма на негативизъм, по тема в която имам задълбочени познания и нямам против да ги споделя и се включва дежурния олифогрен, който в типичния си селски стил ми пише "пълни глупости". Само дето на мен ми е писнало от глупаци и май напоследък отказвам да се съобразявам с тях. Съответно му тегля една, защото освен нещастното си заяждане тоя пише и глупави и неверни неща. Това е така просто защото е тъп. 

 

Обаче съм наказан с едноседмичен бан за неспазване на правилата. Аз си признавам, че не съм чел, но гарантирано съм ги нарушил с груби обиди към потребител на форума. И ето тука е проблема - аз не искам да съм потребител във форум, в който може да има човек, който се държи по подобен начин и това е ОК и продължава с години. 

 

Щото между другото въпростното мишенце споменава често моя форум, взех, че проверих и той бил и там потребител, но не се държи по същия начин. Тоест може да се държи и като нормален човек и това зависи само от средата. 

 

Предполагам, че Roca показва толерантност и не иска да загуби потребител и напълно го разбирам, аз разсъждавам по същия начин и имам същата слабост. Обаче има една граница от която нататък вредите от толерантноста са повече от ползите. 

 

Нумизматиката не ми е основно хоби и нямам кой знае какъв капацитет по темата. Тоест не мога да допринеса особено за този форум. В тази връзка надали съм важен член и няма да е кой знае каква загуба да ме няма. 

 

И желая да попитам - имам ли право да изтрия всичките си мнения и да се махам, че в крайна сметка, когато не ти харесва едно място заради хората в него е по-добре да си тръгнеш отколкото да си тровиш нервите? 

 

Не желая да бъда потребител повече, не смятам, че форума в настоящия момент задоволява моята визия за справедливост и отношения между хората и не искам да ме свързва каквото и да било с тоя олигофрен. 

 

П.С. Ако случайно някой не е разбрал - всички груби думи са относно потребителя stonesour, който аз не познавам, никога не съм виждал и въобще нямам идея какъв е, освен че е рядко противно виртуално създание и не смятам, че трябва да е част от този форум, докато поведението му е такова. 

 #2 Yahoo

Yahoo
 • Напреднали
 • 604 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 11 февруари 2019 - 10:49

Мисля, че можеш да изтриеш всичките си мнение. Доколкото си спомням подобно нещо вече се е случвало и на друг потребител му писна както на теб да го обижда stonesour и съответно заряза форума но преди това изтри съдържанието на всичките си постове, което беше жалко, защото в част от тях имаше полезна информация.

Все пак ще се радвам ако преди да напуснеш споделиш нещо за криптовалутите. Тази тема, поне за мен е интересна.

Ако можеш да се абстрахираш от stonesour би било добре. И аз няколко пъти се оплаквах от грубите му безвкусни обиди по мой адрес, но без ефект. Мислех и аз да зарежа форума заради него и все още обмислям тази идея.

Ако roca е съгласен би могло да се даде шанс чрез гласуване от активните потребители с над 20 мнения примерно, да решат искат ли stonesour или теб или мен или който и да е.

В този случай моят глас естествено отива в твоя подкрепа и против stonesour

#3 monopola

monopola
 • Напреднали
 • 120 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:София

Публикувано 11 февруари 2019 - 10:56

Форума си е на Roca и само той може да взима решения, какво мислят хората всъщност няма значение, защото потребителите рядко ги е грижа за идеята и ценостите в един форум и само собственика може да изради визия за развитието му. 

 

А че мога да си изтрия мненията е ясно, но не е редно, ако е против правилата. В крайна сметка казаните (написаните) думи си остават и след като си е тръгнал някой. 

 

Но докато не се реши тая драма по някакъв начин няма да пиша нищо. #4 roca

roca

  Начинаещ Нумизмат

 • Root Admin
 • 8928 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Стара Загора

Публикувано 11 февруари 2019 - 11:39

Всъщност форума не е мой! Просто останах някаква барикада...сам зад едни "чували" там (да не са обиди някой, това си е метафора само) и с една пушка (демек Модераторските правомощия) се опитвам тук таме да въдворявам ред измежду престрелките...

Иначе за отиването...и аз мога да си отивам и функционално всеки ще си се псува на воля и цялостно може и да има някаква удолетвореност...като виртуална кръчма...псуваме си се, бием се, абе всичко...онлайн.

Ама щото ми пука...имам някакви не знам 7000 поста, не знам ...2000 часа труд...и не знам, още се хабя. Иначе и аз си тръгвам, не е зле. :D

През последните години numizmatici не бих казал че може да се похвали със популярността на strelki, (то и не мисля че някога е бил, макар че физически гледам статистиката близо 360 000 поста в стрелки и близо 42 000 тук при наличие на доста по-тесен кръг хора интересуващи се)  и не пазя никой, а по-скоро се опитвам да съхраня малкото останало. И хубаво или лошо, ако stonesour не се изразяваше максимално дебилски (визирайки всичките му нетолерантни изяви), то и той има достатъчно добавена стойност в една или друга тема. (П.С. Няма да се самонаказвам за езика)

 

Всъщност до скоро не предприемах нищо, защо панела за тези замразявания ми излезе чак като Root Admin което е от около половин месец... А неговото наказание, също следва да е изтекло.

Хубаво или лошо, това беше може би най-спокойната седмица на форума от 1 година назад. И малко скучна...нямахме театър сълза и смях. Ама аз не съм му и фен.

 

Та мисля, че няма смисъл нито от анкети, нито от напускания! Макар всеки да решава за себе си.

Тази седмица помислих и към stonesour подхода ще е следният:

- при следващо засечен обиден език отиваме на 14 дена, при следващо на 28, и при следващо 56...ще се дублираме дотогава докато или помогне или се откаже.

Иска ми се да съм толерантен! Опитвам! Надявам се всеки ми е свидетел че съм може би Модератора с най-железни нерви в световен мащаб....И въпреки всичко!

 

Чувствайте се свободни всеки да предприеме това което чувства за справедливо, необходимо и подкрепящо неговите идеи!

Няма да се обиждам в случай че някои реши да си трие мненията или да напусне. Може би ще съжалявам, за пропуснатите добри и полезни моменти в това хоби.

 

П.С. Член съм на strelki, със същият ник, не пиша, но чета (просто ми допадат повече класики, основно руски и някой западни и затова съм бил по-активен в chasove), но форума винаги ми е бил полезен за по-нови часовници и много добри ревюта! Желая много положително развитие!

П.С. 2: Мога да пусна анкета, макар че теоретично подозирам резултата.

П.С. 3: Най-вероятно наистина остарявам и съм станал прекалено толерантен.....в миналото разкарвах доста по-бързо различни потребители... А може би е и защото са останали 10 човека или 5, които пишат, и ми доскучава, и се страхувам от загуба на "рейтинг"


*********************************

#5 roca

roca

  Начинаещ Нумизмат

 • Root Admin
 • 8928 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Стара Загора

Публикувано 11 февруари 2019 - 11:50

И анкетата е вече налична! Гласувайте както сметнете за добре!

Смятам че това не следва да са чисто модераторски разпоредби, поне за потребители със по-старо участие, така че вие следва да решите.

 

П.С. 1525 (а.к.а. "Дързост и Красота") През седмицата може да не съм на линия постоянно и се надявам в събота като съм на линия, всичко да е на ред и да няма хиляди словесни престрелки :)


*********************************

#6 monopola

monopola
 • Напреднали
 • 120 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:София

Публикувано 12 февруари 2019 - 08:06

Roca, съжалявам, че съм ти довел на главата тази ситуация :( 

Не смятам, че трябва анкета, не е никак готино нещо другарския съд и независимо какво е направил даден потребител не е правилно да бъде "съден" от виртуална група хора. 

Ти решението си го написал - наказания при нарушаване на правилата и толкова. Личното ми мнение е, че всеки потребител е ценен и компромисисте трябва да са максимални, но все пак трябва да има край. И решението трябва да е твое, а не групова безотговорност. 

Надявам се, че потребителя ще промени поведението си, защото проблема е, че досега не е бил наказван, ако има санкции ще стане ясно дали може да е част от форума. Защото правилата не трябва да се прекрачват заради абсолютно никой. 

Единственото нещо, което може да доведе до развитие на форума е ясна визия за развитието му сложена върху правилна ценностна система на общуване в него. Защото аз не смятам, че хората са "лоши" в интернет, просто виртуалното дава един странни криле на някои хора да общуват по начин, който не биха в живия живот. #7 ivaningbg

ivaningbg
 • Напреднали
 • 750 Мнения:
 • Gender:Male

Публикувано 12 февруари 2019 - 10:49

Монопол, що си се хванал на акъла на човек, който според теб е под нивото ти?Нека си говори, след като не реагираш на мненията му, не ги цитираш и т.н. той сам ще разбере,че ако продължава, ефектът ще е нулев. Гледай си тук кефа, дето се вика, разменяй си мненията с другите, с които явно си го правил дълго време и не му бери грижа. Явно е,че псувните и ругатните са последното нещо, което трябва да се използва, има  и други начини, да покажеш,че си над някого, нали?


 • pe4en, edin, nex.oc и още 1 харесват това

Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.


#8 monopola

monopola
 • Напреднали
 • 120 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:София

Публикувано 12 февруари 2019 - 04:50

Поради две причини :) 

1. Нумизматиката ми е все пак интересно хоби и благодарение на хората тук мога да науча доста неща. 

2. Имам слабост към форумите и не обичам някой да ги цапа. 

 

Всъщност съм смотан идеалист и не вярвам, че трябва да се примирявам с простотията. Съответно не ми е ОК когато някой се държи така. 

Нов Отговор  


0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни