Нова банкнота 10 лева
Публикувано 23 май 2020 - 12:54
Бнб обяви втора банкнота за тази година:
http://www.bnb.bg/No...0levs/index.htm
Как мислите, ще остане ли тази 10-левка като най-ниския номинал от серията нови банкноти, като равностойност на 5€, или ще видим и нова 5-левка?
Зависи кога ще влезем в еврозоната и приемем еврото....ако е до 2 години, може би ще е последната.
Но пък иначе бихме видели и нова петолевка
Публикувано 12 юли 2020 - 05:30
Напълно излишна, ама нали трябва новият управител да се разпише на всички банкноти, а и за няколкото нови елемента да лапне парички техен човек. И като приемем еврото всички тези банкноти ще ги има с чували, както 51 и деноминираните. Убеден съм, че в БНБ имат и от 1000 и 2000 с холограмите. Просто по едно време ги спряха, защото с тях правеха ментета тук и в Чехия.
Публикувано 13 юли 2020 - 04:35
хора, какво евро какви пет лева?! на гол тумбак пищов
напомня ми за приказката: видяла жабата, че подковават коня ... и тя вдигнала крак ...
на еврозоната и стигат гърците, италианците и прочие дрипльовци.
за още един няма място, това не е автобус икарус
- ivaningbg и Гаврилов харесват това
Публикувано 07 август 2020 - 10:27
Дали има смисъл от тази нова серия банкноти може да се поспори доста. Ако наистина влезем в еврозоната в най-скоро време, то до голяма степен ще се обезсмислят. Не трябва да пренебрегваме и друго нещо...аз лично наблюдавам, че все повече от циркулиращите банкноти от емисиите между 2006 и 2009 година са все по-износени и по-износени и очевидно са изчерпали потенциала си. Банката си е направила сметка, че се нуждае от подмяна на банкнотите и за това виждаме тази тенденция от 2018 година насам. Сега, сто процента, както се изказаха някои, има схема и далавера, обвързана с тоя процес, но трябва да призная, че аз лично съм впечатлен от дизайна на новите банкноти както и новите им защити. Без да съм ги търсил специално, имах възможността да получа досег до всеки номинал с обикновени ежедневни плащания и искам да ви кажа, че ги намирам за страхотно изработени и красиви!
- edin харесва това
Публикувано 11 август 2020 - 11:12
Докато влезем в Еврозоната може да се окаже, че трябва да чакаме и повече от датчаните дори, които са в чакалнята вече 20 години.Лимити няма, може да ни потупват по рамото за благодарност и всеки път като повдигнем въпроса да ни натриват на носа,че имаме корупция. Грешката с приемане на Гърция в Еврозоната ония на Запад няма да повторят. И за Шенген сме изпълнили отдавна критериите, но Холандците ни говорят,че имаме корупция. Същите тези холандци обаче законно продават дрога в магазините си без никакви рестрикции, но никой на тях нищо не им казва. Имаме да чакаме много още. Балтийските републики ги приеха бързичко, и те като нас бяха с валутни бордове и фиксирани курсове към Еврото. Но на фона на последните глупости,които направи ЕЦБ с печатането на толкова много пари....ако настане една инфлация, който прогнозират разни икономисти...ще теглим и ние.
Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.
Публикувано 14 август 2020 - 09:14
Публикувано 14 август 2020 - 09:27
Най често банкомата ми пуска банкноти с номинал 20лв. Наскоро ми се случи да има две банкноти емисия 1999г. Рядко се случва да има от най новата емисия. Обикновено са 2007г. Според мен потенциала не им е свършил.Дали има смисъл от тази нова серия банкноти може да се поспори доста. Ако наистина влезем в еврозоната в най-скоро време, то до голяма степен ще се обезсмислят. Не трябва да пренебрегваме и друго нещо...аз лично наблюдавам, че все повече от циркулиращите банкноти от емисиите между 2006 и 2009 година са все по-износени и по-износени и очевидно са изчерпали потенциала си. Банката си е направила сметка, че се нуждае от подмяна на банкнотите и за това виждаме тази тенденция от 2018 година насам. Сега, сто процента, както се изказаха някои, има схема и далавера, обвързана с тоя процес, но трябва да призная, че аз лично съм впечатлен от дизайна на новите банкноти както и новите им защити. Без да съм ги търсил специално, имах възможността да получа досег до всеки номинал с обикновени ежедневни плащания и искам да ви кажа, че ги намирам за страхотно изработени и красиви!
Защо според вас първо пуснаха нови банкноти с най високия номинал 100лв.? Нали те най малко се ползват. След това имитираха 50лв, 20лв,10лв и последно 5лв.
Просто има нещо друго не е износването. А какво е не знам?
- edin харесва това
Публикувано 15 август 2020 - 10:31
Докато влезем в Еврозоната може да се окаже, че трябва да чакаме и повече от датчаните дори, които са в чакалнята вече 20 години.Лимити няма, може да ни потупват по рамото за благодарност и всеки път като повдигнем въпроса да ни натриват на носа,че имаме корупция. Грешката с приемане на Гърция в Еврозоната ония на Запад няма да повторят. И за Шенген сме изпълнили отдавна критериите, но Холандците ни говорят,че имаме корупция. Същите тези холандци обаче законно продават дрога в магазините си без никакви рестрикции, но никой на тях нищо не им казва. Имаме да чакаме много още. Балтийските републики ги приеха бързичко, и те като нас бяха с валутни бордове и фиксирани курсове към Еврото. Но на фона на последните глупости,които направи ЕЦБ с печатането на толкова много пари....ако настане една инфлация, който прогнозират разни икономисти...ще теглим и ние.
Дания не са в чакалнята на Еврозоната. Точно за две години разбраха що за цирк е Еврозоната и това им беше чакането.
Забележете, че всички развити скандинавски страни нямат нищо общо с Еврозона, Европейски съюз или Евро валутата
С уважение:
Христо Кожухаров
Публикувано 15 август 2020 - 10:48
Не признавам, ненавиждам и не поглеждам чистени и манипулирани монети.
Публикувано 15 август 2020 - 12:36
Пускането на новите банкноти няма нищо общо с износването.
Просто следват традицията на предишните.
100-2003, 50-2006, 20-2007, 10-2008 и 5-2009.
Ако беше въпрос на изхабяване, няма никакъв проблем да напечатат нови серии с предишните години.
- edin харесва това
Нов Отговор

0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни