Здравейте,моля за информация за тази случайно попаднала у мен монета!Благодаря,предварително!
2.2 гр/диаметър 20 мм/предполагам сребро/
Публикувано 01 септември 2021 - 08:59
Нещо подобно:
https://www.acsearch...html?id=1396274
Антониан между 244-270-та, Рим, Сребро, но кой император, просто не виждам...състоянието и не е розово.
Отзад е Салус, но не разбирам наляво ли, надясно ли, сякаш храни змия от патера
Публикувано 02 септември 2021 - 04:48
Публикувано 02 септември 2021 - 08:20
Има ли някаква нумизматична стойност в този вид,ако някой се интересува,нека да пише.Изображението на реверса е на 180 градуса,така ли трябва да е?
По-скоро няма сериозна нумизматична стойност, но пък за сметка на това според закона притежанието и не е разрешено, така че препоръчвам да се занесе в музея.
Да, трябва да е на 180 градуса.
Публикувано 03 септември 2021 - 08:31
Публикувано 03 септември 2021 - 04:33
В кой музей,бихте ми препоръчали да я дам!Благодаря за пояснението,че е незаконно притежанието и!Благодаря и за изразеното мнение!
В нито едни музей - наскоро наш колега дари на най-големия музей в България монети - описът, който са му дали за дарението долу-горе гласи следното...."от лицето..... за постоянно ползване 15 антични и средновековни монети, едната от които сребърна".....ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, а разбери какво е дарил колегата, като не са правени снимки /както е по ЗКН, нито пълен опис, нито тегло на монетите, нито от какъв метал е всяка поотделно - с една дума ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ !!!!!!!!!
Писахме писмо на директорката - отговор никакъв!
Да не говорим за евентуална оценка и възнаграждение на нашия колега !
Така че, скрий я дълбоко и не я показвай на непознати !
Публикувано 06 септември 2021 - 10:55
В нито едни музей - наскоро наш колега дари на най-големия музей в България монети - описът, който са му дали за дарението долу-горе гласи следното...."от лицето..... за постоянно ползване 15 антични и средновековни монети, едната от които сребърна".....ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, а разбери какво е дарил колегата, като не са правени снимки /както е по ЗКН, нито пълен опис, нито тегло на монетите, нито от какъв метал е всяка поотделно - с една дума ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ !!!!!!!!!
Писахме писмо на директорката - отговор никакъв!
Да не говорим за евентуална оценка и възнаграждение на нашия колега !
Така че, скрий я дълбоко и не я показвай на непознати !
Което ме води до мисълта че в нашите музеи работят или “експерти” без никакви познания (примерно купил си дипломата в ЮЗУ- Благоевград за археолог) или работят крайно незаинтересовани хора, които са там само заради заплатата.
Публикувано 06 септември 2021 - 02:30
Което ме води до мисълта че в нашите музеи работят или “експерти” без никакви познания (примерно купил си дипломата в ЮЗУ- Благоевград за археолог) или работят крайно незаинтересовани хора, които са там само заради заплатата.
които са там само заради заплатата, КАКТО И ЗА СОБСТВЕНО ОБОГАТЯВАНЕ
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни